Historian lehti havisi

 
 

1930 luvun alussa. Souppaan tila on vanha Euralainen kantatila, mikä on ollut samalla suvulla vuodesta 1583. Suvun kantaisä oli 1500-1600 lukujen taitteessa elänyt Matias Martini Canna, silloinen Euran kirkkoherra.

Tilan historiassa on monenlaisia vaiheita, sillä se on toiminut mm. rusthollina ja kestikievarina. Jalostuseläimet ja hevoset ovat kuuluneet talon historiaan monella tapaa, tilalla on ollut mm. useita jalostussonneja ja nykyisen isännän isoisällä oli kantakirja ori Mura.


45 säkkiä kauroja

Nykyinen isäntä Juha Jaakkola edustaa jo 14:ta sukupolvea tilalla. Pisin hevoseton jakso tilalla kesti n. 50 vuotta, ennen kuin Juhan ja Seijan hevoset ja ponit muuttivat Souppaalle. Näin ollen 400 vuoden jälkeen talon pihalla kävelee jälleen Martini. Kun Jalostusori Junibackens Martinia tarjottiin Juhalle ja Seijalle ostettavaksi, yllätyksekseen he huomasivat tilan kantaisällä ja orilla olevan saman nimen -Martini. Tästä syntyi idea kasvattajanimeen Canna’s, joka on kantaisän sukunimi.

Nykyään tilan pelloilla viljellään mallasohraa, kauraa ja ruista sekä osa pelloista on laitumena. Tallirakennus on rakennettu luonnonkivestä 1890-luvulla alunperin sikalaksi. Se on palvellut vuosien saatossa monessa muussa tehtävässä mm. verstaana ja varastona, kunnes vuonna 2005 se remontoitiin talliksi.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
     
     
     

© Canna´s Talli - Kuviin on kuvaajien lupa, kuvien kopiointi on kielletty